Theaterhuis010 De Werkvloer Op (Sander van den Brink) heeft afgelopen seizoen bij ‘Vliegeren met tegenwind’ met veel plezier een voorstelling over dementie mogen maken.

 

In deze voorstelling geven wij een inkijkje hoe het leven van twee mensen verandert wanneer bij één van hen Alzheimer wordt geconstateerd. En nemen wij u verder in dat proces…. hoe de ene partner zich soms vertwijfeld afvraagt waar die vergeetachtigheid, die angst, boosheid zelfs, vandaan komt.

In een aantal snes nemen zij u mee in dat leven dat alles omgooit, dat vaak geen ruimte meer laat voor een eigen leven, dat herinneringen buiten spel zet, dat boos maar ook broos is. Een leven als een polaroid, een kiekje uit een gezamenlijk leven dat lijkt te vervagen om bij de één uiteindelijk ook geen herinnering meer te zijn…. Een leven  waarin,  hoe broos ook, ook ruimte lijkt voor korte momenten van intimiteit.

Deze voorstelling is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers, verpleegkundigen, verzorgenden en welzijnswerkers die binnen hun eigen kring (privé of werk) zorg dragen voor mensen met dementie.
Deze voorstelling kan deel uitmaken van een avond of middag rond thema’s als dementie (o.a. Alzheimer), mantelzorg, het uitwisselen van ervaringen enz. en wil aanzetten tot een dialoog, gesprekken tussen mensen waarbij herkenning en het uitwisselen van ervaringen centraal staan. Naast het spelen van de voorstelling zijn wij na afloop graag gespreksleider om samen met het publiek een dialoog te voeren over herkenbare thema’s uit de voorstelling.

 

Meer weten over deze voorstelling of deze voorstelling boeken?

www.vliegerenmettegenwind.nl