In de Zjaak Christmasshow 2011 wordt het verhaal van ‘The wizard of Oz’ in een compleet nieuwe sfeer omgebogen tot ‘The winter of Oz’. De bekende figuren doen hun winterse intreden: Dorothy, Een ondergesneeuwde vogelverschikker, een verroestte tinnen man en een bang leeuw.

Dorothy: ‘Ik geloof niet meer dat we in Rotterdam zijn’

De Zjaak Christmasshow is een sociaal cultureel project waarbij mensen die weinig tot geen ervaring hebben met theater of musical en er graag meer van willen weten en leren. Natuurlijk doen naast de ‘blanco’ spelers er ook een aantal spelers mee die zich inmiddels de ‘harde kern’ mogen noemen, dan wel spelers met meer ervaring.

In 2003, 2005 en 2007 vonden er al christmasshows plaats geregisseerd door Rob Bossers (2003, 2005, 2007) en Sander van den Brink (2005, 2007).  2011  is het dus weer zover en gaat het succesvolle sociaal culturele theatershowproject weer van start. Ditmaal volledig onder de vlag van Theaterhuis010, natuurlijk in samenwerking met activiteitencentrum Zjaak. Nieuw in 2011 is de speciaal voor de voorstelling gecomponeerde muziek!

Makers

Concept: Rob Bossers, Theaterhuis010
Script, Regie: Sander van den Brink
Regie-assistent: Carlijn van Zessen
Dansdocent: Emily van Kampen
Zangdocent: Iain Petty
Componist: Dimitri Niccolai (Tenedle)
Productie: Theaterhuis010
Lichttechniek, PR: Danny de Graaf
Vrijwilligersorganisatie, PR: Irene Klatten, Sanneke Wijeschede
Geluidstechniek, Projectadministratie: Raymond Dubbelt
Techniekteam: Maarten Hartog, Jark Zilvertand
Decorbouw: Jark Zilverentant
Webmaster, Grafische Vormgeving: Michael Dubbelt
Muziek(songtekst): Sander van den Brink, Raymond Dubbelt
Kleding: Judith Harreman
Kleding ass.: Rob Garnier
Met dank aan: De vele vrijwilligers
Sponsoren: Kluswijs, Albert Heijn Prinseland, Dordrecht Bouw, Joo-lijn Kinderkleding, Activiteitencentrum Zjaak.

Spelers

Rob Buscop, Neeltje van der Woude, Sabine Verdoold, Maarten Hartog, Lex Finkers,  Rosa Becks, Louise van Eckhout, Quinten Wortelboer, Bram van Anrooij, Cyanne Pawirotaroe, Claire Becks,  Sjoerd Wortelboer, Jan Voorwinden, Ashika Ramlal, Jochem de Jonge, Cyanne Pawirotaroe, Claire Becks, Louise van Eckhout, Jeanne Pijpers, Francis Brand, Willem van Anrooij, Akkelijn Buscop,  Nina van Katwijk, Macy Pijpers, Kelly Pijpers, Maarten Hartog, Joan Hartog,  Lieke Finkers,  Nina van Katwijk, Akkelijn Buscop, Christine Mosselman, Remco de Jong,  Cassandra Hartog, Willeke Huber, Ramona Huber, Miranda van Vuuren, Inge van der Houwen, Fryke Koegler.